לסרס/לעקר את החתול/ה שלכם

5 סיבות לסרס/לעקר את החתול/ה שלכם

לא מעט אנשים שיש להם חתול, מוצאים את עצמם תוהים האם כדאי להם לסרס אותו. ישנן דעות קדומות האם כדאי לסרס/לעקר את החתול/ה שלכם: חלק מאמינים שסירוס יגרום לחתול להיות תוקפני יותר, חלק בטוחים כי סירוס יגרום לחתול לברוח מהבית והם ימצאו את עצמם מחפשים אותו בחוץ מדי יום וחלק פשוט חוששים מההליך כי חושבים שהוא פוגע בחתול ובטבע שלו. אולם, חשוב מאוד לדעת כי סירוס הוא ניתוח פשוט למדי, אשר לאחריו החתול יתאושש די מהר. מעבר לכך, בניגוד לדעות הקדומות על סירוס, מדובר על תהליך שיש לו לא מעט יתרונות. במאמר הבא תוכלו לקרוא את כל המידע על הסיבות שבגינן כדאי יהיה לכם לסרס/לעקר את החתול/ה שלכם.

לסרס/לעקר את החתול/ה שלכם – מדוע זה חשוב?

הנה כמה סיבות לכך שכדאי לכם לסרס/לעקר את החתול/ה שלכם:

  • סיבה ראשונה היא האגרסיביות שיש בקרב חתולים זכרים. כולנו יודעים כי גם אצל בני האדם וגם אצל בעלי החיים, הזכר יהיה בדרך כלל אגרסיבי יותר באופי שלו. סירוס חתול יכול להפחית את האגרסיביות של החתול שלכם. אם יש לכם חתול שנוטה לשרוט, לתקוף או להתנהג בצורה אגרסיבית, הן אתכם והן עם אנשים אחרים שנכנסים לביתכם, דעו כי סירוס יכול להרגיע את החתול שלכם. כמו כן, אם החתול שלכם עדיין לא אגרסיבי אך אתם חוששים שהוא יתחיל להיות כזה, כדאי מאוד שתקדימו תרופה למכה ותקבעו תור לסירוס. אם הוא התחיל רק לאחרונה לשרוט יותר או להתנהג בצורה אגרסיבית יותר, אל תחשבו שמדובר על תקופה חולפת וגם אל תחשבו שזה יעבור לו, כדאי יהיה לסרסו ומראש להפחית את הסיכוי שההתנהגות השלילית שלו תהפוך להרגל קבוע.
  • חשוב שתדעו שסירוס יכול להפחית בצורה ניכרת בעיות התנהגות. אם החתול שלכם לא קשוב אליכם, עושה את כל מה שאתם אוסרים עליו לעשות, איננו מציית ועוד, ייתכן מאוד שסירוס יגרום לו להתחיל להיות קשוב וצייתן יותר. כמו כן, כאשר מדובר על חתולים זכרים, סירוס שלהם יכול להפחית את הנטייה שלהם לפלוש לטריטוריות של זכרים אחרים וכך למנוע מראש את הסיכון לקרבות עם זכרים אחרים ולפציעות.
  • אם החתול שלכם בורח מהבית והולך לשוטט על מנת לחפש נקבות מיוחמות, חשוב מאוד שתדעו שמה שיכול להפחית את תופעת השוטטות של החתול שלכם הוא סירוס. אתם בוודאי מוצאים את עצמכם חוששים מכך שהחתול שלכם ישוטט ברחבי העיר בחיפוש אחר נקבות ויקלע לתאונות או לפגיעות על ידי אנשים או כלבים ועל כן, הימנעו ממצב זה מראש.
  • אחת הסיבות הטובות ביותר לביצוע סירוס אצל החתול שלכם הוא למנוע ממנו התפתחות של גידול באשכים. חשוב שתדעו שגידולי אשכים מהווים את הגידולים השכיחים ביותר במערכת המין הזכרית גם של חתולים וגם של כלבים ועל כן, אין ספק שכאשר אתם עושים סירוס לחתול שלכם, אתם מונעים ממנו את הסיכון של פיתוח גידול באשכים בצורה ניכרת. בכלל תפחיתו את הסיכוי להתפתחות של מחלות שונות.
  • עוד סיבה שבגללה כדאי לכם לסרס את החתול שלכם היא: אם החתול שלכם סובל לא מעט מזיהומים ודלקות בדרכי השתן, חשוב שתדעו שסירוס יכול למנוע או לכל הפחות להפחית את כמות הזיהומים, הדלקות והחסימות בדרכי השתן. כמו כן, סירוס יכול לסייע במניעה של לא מעט מחלות אשר קשורות לבלוטת הערמונית של החתול שלכם.

מה חשוב לדעת על תהליך הסירוס לחתול?

על אף שכאמור לא מעט בעלי חתולים בטוחים כי תהליך הסירוס הוא מסוכן ומפחיד, הרי שמדובר על תהליך קל למדי שאיננו מסכן את החיים של החתול שלכם. ניתן לומר כי מדובר על אחד הניתוחים היותר פשוטים אצל חיות המחמד. בכדי לבצע את הניתוח, חשוב מאוד שהחתול יהיה בצום של לפחות 8 שעות. בניתוח עצמו ראשית כל מגלחים ומחטאים את האזור של שק האשכים של החתול. לאחר מכן, מבצעים חתך שהמטרה היא להוציא דרכו את האשכים. החתך איננו גדול ולרוב גם אין צורך לבצע תפרים והוא נסגר לבד תוך כמה ימים. כמובן שהניתוח צריך להתבצע אצל ווטרינר מקצועי ומומחה בתחום, אשר יודע כיצד לבצע את ההליך בצורה בטוחה וכן, שלאורך הניתוח כולו יש יחד עם הווטרינר צוות רפואי שמוודא כי כל המדדים של החתול תקינים במהלך הניתוח לרבות הדופק, רמת החמצן שלו וכן לחץ הדם שלו.

 

x
סייען נגישות
הגדלת גופן
הקטנת גופן
גופן קריא
גווני אפור
גווני מונוכרום
איפוס צבעים
הקטנת תצוגה
הגדלת תצוגה
איפוס תצוגה

אתר מונגש

אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

סייגי נגישות

למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

רכיב נגישות

באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים.רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.